Συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά γυαλιά ηλίου

Συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά γυαλιά ηλίου
2019/04/27

Συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά γυαλιά ηλίου

Ένα από τα πλέον αξεσουάρ στην εποχή που έρχεται είναι τα γυαλιά ηλίου. Με υπέροχα φωτεινά χρώματα, διάφανα ή μοντέρνα υλικά και ανανεωμένες φόρμες δίνουν στυλ σε κάθε εκδήλωση αλλά και κάθε ώρα στη ζωή μας.
Ωστόσο πολλές φορές παρασυρόμαστε θέλοντας να είμαστε μέσα στις προσταγές της μόδας ή απλά για λόγους οικονομικούς αγοράζουμε γυαλιά τα οποία είναι εντυπωσιακά αλλά δεν μας παρέχουν καμία προστασία από την επικίνδυνη ακτινοβολία. 
 Οι επιπτώσεις; 
Παθολογικά προβλήματα στα μάτια αλλά και ρυτίδες γύρω από αυτά. Ας βάλουμε λοιπόν κάτω τα δεδομένα και να δούμε με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέγουμε γυαλιά ηλίου. -Δώσε σημασία στους φακούς. Κατάλληλους φακούς θεωρούμε αυτούς που ανακόπτουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας και προσφέρουν προστασία. 
 Σωστή εφαρμογή 
Τα γυαλιά πρέπει να εφαρμόζουν σωστά και να φοριουνται ανετα  δηλαδή να στηρίζονται σωστά στη μύτη και τα αυτιά και να έχουν τη σωστή απόσταση από το μέτωπο. 
Το μέγεθος μετράει! Το μέγεθος των γυαλιών είναι αναγκαίο να είναι μεγάλο.
Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια των φακών τόσο μεγαλύτερη και η προστασία αφού εκτός από τα μάτια προστατεύεται και η περιοχή της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω από αυτά. 
 Και μην ξεχνάς! Ακόμη και στην περίπτωση που τα γυαλιά σου τηρούν όλες τις προδιαγραφές, μην αφήνεις ποτέ την επιδερμίδα σου εκτεθειμένη χωρίς την προστασία του αντηλιακού σου!H ερμηνεία των χρωματιστών φακών στα γυαλιά σας! 
 Οι γκρι φακοί: Eίναι κατάλληλοι για τις περισσότερες χρήσεις και περιπτώσεις, καθώς φιλτράρουν αποτελεσματικά τις έντονες λάμψεις και το δυνατό φως, προσφέροντας καλή σκίαση. Το ψυχρό γκρι, άλλωστε, είναι εκείνο που αλλοιώνει λιγότερο τα χρώματα του περιβάλλοντος. 
 Οι κίτρινοι φακοί: Aυξάνουν την αντίθεση των χρωμάτων και μειώνουν την ένταση κυρίως του μπλε φωτός. Προτείνονται για νυχτερινή οδήγηση, χειμερινές εξορμήσεις (κυνήγι) και sports, καθώς παρουσιάζουν τα πάντα, φωτεινά και έντονα. 
 Οι καφέ φακοί: Eίναι εξίσου καλοί με τους γκρι για χρήση σε ευρύτατο φάσμα συνθηκών. Είναι ιδανικοί για την έντονη ηλιοφάνεια, καθώς έχουν το πλεονέκτημα να περιορίζουν αποτελεσματικότερα τις λάμψεις και να φιλτράρουν τις ακτίνες φωτός υψηλών συχνοτήτων, όπως τις υπεριώδεις, τις ιώδεις ή τις μπλε. 
 Οι πράσινοι φακοί
: Περιορίζουν τις λάμψεις και το μπλε φως. Προσφέρουν έντονο contrast και την καλύτερη χρωματική απόδοση από όλα τα υπόλοιπα χρώματα φακών.